- Całość to będzie ok. 800 litrów, które przygotowane zostaną w takim specjalnym dużym kotle, wypożyczonym z hotelu Interferie w Szklarskiej Porębie – mówi Krystyna Samborska z gryfowskiego ratusza. - Podstawą zupy będzie dorsz i pstrąg z wód Kwisy, a więc ryby, które naszym mieszkańcom są doskonale znane i lubiane.
Na otwarciu Kwisonaliów wystąpią przedszkolaki, wręczone zostaną „Złote Rybki”, a gwiazdami wieczoru będzie grupa Dubska i zespół Manchester, w sobotę gwoździem programu ma być Kobranocka, a w niedzielę publiczność zabawiać będzie Marcin Daniec.
Impreza po roku przerwy powraca na gryfowski Bulwar nad Kwisą, który od lat niezmiennie kojarzy się właśnie z Kwisonaliami. Tegoroczne Dni Gryfowa mimo szlagierów znanych z poprzednich lat, to także nowa jakość. Dzięki polsko-niemieckiej współpracy promowane są w Polsce i Niemczech jako Euroregionalny Art. Festival bez granic. Szczegóły imprezy, na którą już dziś serdecznie zapraszamy, w kolejnym wydaniu Ziemi Lubańskiej.
(AG)
Z dnia: 2014-05-26, Przypisany do: Nr 10(489)